>

Hótalpas körtúra a Varasó hegycsúcsra

Hótalpas körtúra a Varasó hegycsúcsra

2023. február 18., szombat.
A túra hossza kb. 10 km, szintemelkedés kb. 300 m.

2023 február 18-án hótalpas, vagy siléces körtúrát szervezünk Pádisra a Varasó hegycsúcsra (1461m), személygépkocsikkal.
Indulás: személygépkocsikkal, 2023. Február 18-án reggel 7 órakor Nagyváradról
Találkozás: 9,30 órakor, a Pádis-rét (Șesul Padiș) nevű útelágazásnál ( A Varasó menedékházhoz vezető útelágazásnál). Itt fogjuk hagyni a kocsikat és innen indulunk majd hótalpakkal vagy sílécekkel a túrára.
Távolság: kb. 10 km, szintemelkedés kb. 300 m
Túra időtartama: kb. 6 óra

Szükséges felszerelés!
Hótalp vagy síléc, túrabotok vagy síbotok, téli bakancs, lábszárvédő, fejlámpa. Sapka, sál, kesztyű, meleg zokni és csere zokni, réteges téli sí vagy túra öltözet. Uzsonna, meleg tea termoszban, szárított gyümölcs vagy édesség, magnézium tabletta vagy pezsgőtabletta.
Túraleírás: Találkozás és készülődés után kb. 10 órakor indulunk a túrára. A régi túraútvonalon fogunk haladni a Varasó menedékház felé, a Pádis-barlang és Varasó-tó irányában. Útközben hófedte dolinák és víznyelők mellett fogunk elhaladni amelyek ilyenkor télen igen látványosak (itt sok szép fotót lehet készíteni). Tovább haladva kb. 1 óra járás után el fogjuk elérni a menedékházat, ahol elfogyasztjuk az uzsonnánkat. Innen a Varasó-réten és a nyergen keresztül fel fogunk jutni a Varasó-csúcsra ahol tartunk majd egy fél órás ebédszünetet. Erről a pontról vissza fogunk indulni a kocsik felé. 16 óra körül visszatérünk a kocsikhoz és kb. 19 órára hazaérünk Váradra.

Fontos tudnivaló!
A túrát csak akkor lehet felszerelés nélkül megtenni ha kicsi a hó, ami nem valószínű februárban. A nagy hóban nagyon nehezen lehet haladni és az ember hamar kifárad, ezért nem tudjuk vállalni a felelősséget azokért a személyekért akik nem rendelkeznek kellő felszereléssel. Mindenképpen figyelembe kell venni a helyi időjárásjelentést és a hóviszonyokat!

Túravezető: Birtalan Katalin Tel: 0771692581

Minden túrázni vágyót szeretettel várunk!

 

Tarts velünk