>

Varasó hótalppal – autós – túravezető Birtalan Katalin

Varasó hótalppal – autós – túravezető Birtalan Katalin

2022. február 05
Táv kb. 10 km, szintemelkedés kb. 300 m.

Találkozás: 9:00-kor Nagy Pádis-rétenen (Șesul Padis) levő útelágazásnál, a Varasó kabannához vezető letérőnél. Itt fogjuk hagyni a kocsikat és innen indulunk majd, 9:30-kor,  hótalpakkal vagy sílécekkel a túrára.

Szükséges felszerelés! Hótalp vagy síléc, túrabotok vagy síbotok, téli bakancs, lábszárvédő, fejlámpa. Sapka, sál, kesztyű, meleg zokni és csere zokni, réteges téli si vagy túraöltözet. Uzsonna, meleg tea termoszban, szárított gyümölcs vagy édesség, magnézium tabletta vagy pezsgőtabletta.

Túraleírás: Találkozás és készülődés után kb. 10 órakor indulunk a túrára. A régi túraútvonalon fogunk haladni a Varasó kabana felé, a Pádis barlang és Varasó tó irányában. Útközben hófedte dolinák és viznyelők mellett fogunk elhaladni amelyek ilyenkor télen igen látványosak (itt sok szép fotót lehet készíteni). Tovább haladva kb. 1 óra járás után el fogjuk érni a kabannát, ahol elfogyasztjuk majd az uzsonnánkat. Innen a Varasó réten és nyergen keresztül fel fogunk jutni a Varasó csúcsra ahol tartunk majd egy fél órás ebédszünetet, ahonnan vissza fogunk indulni a kocsik felé. 16 óra körül visszaérünk a kocsikhoz és kb. 19 órára hazaérünk Váradra.
Fontos tudnivaló! A túrát csak akkor lehet felszerelés nélkül megtenni ha kicsi a hó, ami nem valószínű februárban. A nagy hóban nagyon nehezen lehet haladni és az ember hamar kifárad, ezért nem tudjuk vállalni a felelősséget azokért a személyekért akik nem rendelkeznek kellő felszereléssel.

 
Érdeklődni Birtalan Katalinnál lehet, a 0771 692 581 telefonszámon.

Tarts velünk